Ce poate provoca dureri de stomac și greață?


Ce poate provoca dureri de stomac și greață?

Durerea de stomac și greață sunt plângeri comune pentru sănătate atât la copii, cât și la adulți.

Cauzele pot varia de la supraalimentare și anxietate până la infecție și gastrointestinal Tulburări.

Durerea de stomac și greața pot fi acute sau cronice. Acută înseamnă că simptomele sunt de scurtă durată și pot apărea brusc. Cronic înseamnă că afecțiunea este persistentă.

În acest articol, ne uităm la unele dintre cauzele acute și cronice ale durerii de stomac și ale greaței. De asemenea, discutăm despre îngrijirea de sine, când să vedem un medic, un tratament medical, complicații și prevenire.

cauze acute

Cauzele durerilor acute de stomac și reduslim farmacia catena pret greață pot include:

 • Inflamarea căptușelii stomacale
 • Efecte secundare ale anumitor medicamente, cum ar fi antibiotice și tratamente pentru cancer

gastroenterită virală este o cauză frecventă a stomacului durere și greață. Deși oamenii se referă adesea la această afecțiune ca „gripa stomacală”, este de fapt o infecție a intestinelor și nu implică virusul gripei.

Cea mai frecventă cauză a gastroenteritei virale este norovirus, dar infecția cu rotavirus este Adesea cauza acestei afecțiuni la sugari și copii mici.

Alte simptome ale gastroenteritei virale includ diaree apoasă și vărsături, iar unele persoane pot dezvolta febră.

în conformitate cu Institutul Național de diabet și boli digestive și rinichi (NIDDK), gastroenterita virală durează de obicei mai puțin de o săptămână și devine mai bun fără tratament medical. Cu toate acestea, vărsăturile frecvente și diareea pot duce la o deshidratare severă, care este deosebit de periculoasă la copii și adulți mai mari. Persoanele cu simptome de deshidratare ar trebui să solicite asistență medicală promptă.

gastroenterita poate rezulta, de asemenea, din consumul de alimente contaminate, ceea ce poate permite bacteriilor, virușilor sau paraziților dăunători să intre în organism. Simptomele intoxicațiilor alimentare sunt similare cu cele ale gastroenteritei virale, iar oamenii ar trebui să vadă un medic dacă dezvoltă deshidratare sau simptomele lor devin severe.

atacuri acute de dureri de stomac și greață pot fi frecvente la copii și Stresul și anxietatea pot fi uneori factori cauzali. Dacă un copil se plânge de un stomac supărat înainte de un test sau un eveniment sportiv competitiv la școală, acesta poate fi un semn de anxietate. Ajutarea copilului să facă față stresului și anxietății poate ajuta, de asemenea, la reducerea problemelor stomacului.

cauze cronice

Cauzele durerilor cronice de stomac și greață pot include:

gastrită

Gastrita este o inflamație a căptușelii stomacale. Această inflamație poate fi acută sau cronică. În plus față de durerea de stomac și greață, gastrita poate provoca, de asemenea, vărsături.

Cea mai frecventă cauză a gastritei este infecția cu o bacterii numită Helicobacter pylori. Alte cauze includ deteriorarea căptușelii stomacale, potențial de alcool sau utilizarea frecventă a medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene, care includ ibuprofen și aspirină.

obstrucții intestinale

Obstrucțiile din intestine pot provoacă dureri de stomac, vărsături, balonare și constipație. Obstrucțiile intestinale pot duce la complicații grave dacă o persoană nu primește tratament.

Cauzele obstacolelor intestinale pot include:

 • Adeziuni, care sunt benzi de țesut care se pot forma după aceea Chirurgie
 • Boala inflamatorie a intestinului
 • Cancer

Tulburări gastrointestinale funcționale

Acestea sunt un grup de tulburări în care gastrointestinal Tractul nu funcționează așa cum trebuie și există probleme structurale vizibile.

sindromul intestinului iritabil (IBS) și dispepsia funcțională sunt exemple de tulburări gastrointestinale funcționale.

IBS poate provoca dureri abdominale sau crampe, precum și balonare și diaree sau constipație. Simptomele dispepsiei funcționale pot include dureri în abdomenul superior, greață și vărsături.

Conform Fundației Internaționale pentru Tulburări Gastrointestinale, tulburările gastrointestinale funcționale afectează aproximativ una din patru persoane din Statele Unite.

Alte cauze cronice

Alte cauze ale durerii cronice de stomac și greață pot include următoarele:

 • Sarcina poate provoca greață, vărsături și dureri de stomac, în special dureri de stomac, în special În primele etape
 • Probleme ale sistemului nervos central, inclusiv dureri de cap migrenă, presiune intracraniană, convulsii și accidente vasculare cerebrale, pot provoca greață
 • Probleme interne ale urechii, cum ar fi infecții și inflamație, pot provoca, pot provoca, pot provoca inflamația, pot provoca Dizziness and greausea
 • Stresul, anxietatea și depresia pot duce la probleme la stomac la unele persoane

Când să vezi un medic

dureri de stomac și Greața este adesea de scurtă durată și se îmbunătățesc pe cont propriu. Cu toate acestea, simptomele persistente pot fi un semn al unei afecțiuni mai grave.

NIDDK recomandă oamenilor să vadă un medic dacă indigestia lor, ceea ce poate provoca simptome precum dureri de stomac și greață, durează mai mult de 2 săptămâni .

Oamenii ar trebui să vadă un medic imediat dacă vreunul dintre următoarele simptome însoțesc disconfortul abdominal:

 • Vomita frecventă sau sângele în vărsături
 • Diaree Asta durează mai mult de 2 zile
 • scaune sângeroase sau negre și garry
 • Durere în piept, braț, gât sau maxilar
 • Dificultate de respirație sau înghițire
 • Pierderea în greutate neexplicată
 • deshidratare

auto-îngrijire

Durerea de stomac și greața se rezolvă de obicei fără tratament în câteva zile . Cu toate acestea, odihna și consumul de multe lichide pot ajuta recuperarea.

persoanele care se confruntă cu diaree frecventă, vărsături sau ambele vor trebui să înlocuiască lichidele pierdute și electroliții pentru a evita deshidratarea. Băuturile care vă pot ajuta în acest sens includ:

 • Apă
 • Bultii limpezi
 • Băuturi sportive
 • sucuri de fructe

Tratament medical

Tipul de tratament medical pentru dureri de stomac și greață va depinde, în general, de cauza de bază și de severitatea simptomelor.

pentru persoanele cu Diaree severă sau vărsături, un medic poate prescrie o soluție de rehidratare orală pentru a trata deshidratarea. De asemenea, pot prescrie antiemetice, care sunt medicamente care pot ajuta la contracararea greaței și vărsăturilor.

Dacă un medic bănuiește că o persoană poate avea gastrită sau un alt tip de tulburare gastrointestinală, poate comanda teste medicale, cum ar fi un Endoscopie gastrointestinală superioară.

Persoanele cu gastrită datorată infecției cu H. pylori este probabil să fie necesară finalizarea unui curs de antibiotice.

complicații

deshidratarea este o frecventă Complicația condițiilor care provoacă vărsături severe sau diaree. Semnele de deshidratare pot include:

 • Thirst
 • gura uscată
 • urină întunecată și urinând mai puțin decât normal
 • Nu există lacrimi când Plângând
 • obrajii sau ochii scufundați
 • Simțindu -se ușor sau amețit

Alte complicații potențiale ale durerii stomacale și greață depind de cauza de bază. De exemplu, anemia este o posibilă complicație a gastritei erozive, din cauza sângerării cronice pe care starea le provoacă în stomac.

gastroenterită virală și intoxicații alimentare sunt cauze frecvente ale durerii de stomac și ale greaței. O igienă bună poate ajuta la prevenirea acestor probleme de sănătate.

O igienă bună este esențială pentru evitarea multor germeni care pot provoca dureri de stomac și greață. Oamenii pot încerca să adopte următoarele practici ca standard:

 • Spălarea mâinilor frecvent cu săpun și apă, în special după utilizarea băii și înainte și după manipularea alimentelor
 • depozitarea, curățarea și pregătind mâncarea cu atenție și corectă
 • Gătirea sau reîncălzirea alimentelor minuțios
 • Dezinfectarea suprafețelor contaminate
 • Manipularea hainelor murdare și le -a așezat cu grijă și spălarea întotdeauna minuțioasă

Rezumat

Durerea de stomac și greață sunt simptome frecvente atât la adulți, cât și la copii. Cauzele pot include supraalimentare, infecții intestinale, stres și anxietate și tulburări gastrointestinale cronice.

Durerea de stomac și greața sunt de obicei de scurtă durată și se îmbunătățesc pe cont propriu. Cu toate acestea, persoanele cu simptome persistente ar trebui să vadă un medic pentru o evaluare.

Este important pentru persoanele ale căror simptome includ diaree și vărsături pentru a bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Persoanele cu simptome de deshidratare ar trebui să solicite îngrijiri medicale prompte.

 • Anxietate / stres
 • Gastrointestinal / gastroenterologie
 • Boli / bacterii infecțioase

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .