tranziția la terapia online: ce trebuie să știți


tranziția la terapia online: ce trebuie să știți

Terapia online, cunoscută și sub denumirea de teleterapie, este livrarea online a serviciilor profesionale de tratament de sănătate mintală și consiliere online de la terapeuți autorizați, psihiatri, psihologi, consilieri, asistenți sociali și alți profesioniști din domeniul sănătății mintale. În fața Covid-19 și a măsurilor de distanțare socială, tot mai mulți terapeuți în persoană au trecut la platforme online din necesitate.

Terapia online este asociată cu numeroase beneficii, de la ușurința sa de utilizare, tratamentul fără probleme și accesibilitatea pentru îngrijirea mai accesibilă pentru persoanele din zonele îndepărtate și rurale. Indiferent dacă preferați mesajul text, conferința video sau chat -ul live, teletoterapia face posibilă accesarea îngrijirii de sănătate mintală din confortul propriei case – tot ce aveți nevoie este o conexiune la internet.

Dacă aveți în vedere tranziția la terapia online, căutarea unui nou terapeut sau ajustarea la o platformă de terapie online s -ar putea simți ca o ajustare semnificativă. Iată tot ce trebuie să știți despre teleterapie pentru a vă face tranziția cât mai fără stres.

ce ar trebui să știți înainte de a începe căutarea?

Înainte de a începe căutarea unui nou terapeut, este esențial să vă faceți temele. Toată lumea are nevoi unice de sănătate mintală și înțelegerea opțiunilor dvs. vă poate ajuta să vă plasați sănătatea mentală în mâinile terapeutului potrivit. Multe tipuri de profesioniști din domeniul sănătății mintale vă pot ajuta să lucrați la obiective de recuperare, inclusiv:

 • Psihiatrii sunt medici care practică psihoterapia și prescriu medicamente pe bază de rețetă.
 • Psihologii sunt similari cu psihiatrii, dar nu prescriu medicamente Psihologii au de obicei o diplomă de doctorat (doctorat sau psy.d.) și sunt instruiți să înțeleagă modul în care gândurile, sentimentele și comportamentul corespund.
 • Consilierii profesioniști autorizați (LPC) și consilierii de sănătate mintală autorizați (LMHC) au cel puțin un master în consiliere, împreună cu ani de pregătire. Mulți consilieri sunt specializați în domenii specifice, cum ar fi consilierea adolescenților, consilierea pentru copii mici și consilierea în căsătorie.
 • Asistenții sociali clinici autorizați (LCSWS) au un master în asistență socială. În timp ce mulți asistenți sociali lucrează în servicii sociale și advocacy, unii mențin practici private.

Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de terapeuți profesioniști pe care îi veți vedea în timpul căutării, dar ar trebui să vă ofere un bun punct de plecare pentru a vă ajuta să găsiți terapeutul potrivit pentru dvs.

Toate tipurile de terapeuți pot oferi servicii de sănătate mintală utile și îngrijiri de sănătate mintală pentru multe tipuri de provocări de sănătate mintală. Conform Alianței Naționale privind bolile mintale (NAMI), tipurile comune de psihoterapie includ:

 • Terapia psihodinamică: terapia psihodinamică își propune să identifice gândirea negativă și tiparele comportamentale înrădăcinate în experiențele trecute. Acest tip de tratament implică adesea explorarea și auto-reflecția, permițând indivizilor să discute orice este în mintea lor. Dacă vă confruntați cu depresie, anxietate, tulburare de personalitate la graniță sau o altă afecțiune de sănătate mintală, terapia psihodinamică ar putea fi potrivită pentru dvs.
 • Terapia cognitiv-comportamentală (CBT): CBT se concentrează pe explorarea relațiilor dintre gândurile, sentimentele și comportamentele indivizilor. În timpul psihoterapiei, terapeutul tău va lucra cu tine pentru a identifica tiparele de gândire contraproductivă și modul în care acestea ar putea provoca comportamente nesănătoase. Dacă vă confruntați cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi abuzul de substanțe, schizofrenia, TOC, tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) sau tranzițiile de viață provocatoare, CBT ar putea fi potrivit pentru dvs.
 • Terapia interpersonală (IPT): IPT se concentrează pe relațiile unei persoane cu ceilalți pentru a -și îmbunătăți abilitățile interpersonale. În timpul IPT, psihoterapeutul dvs. vă va ajuta să evaluați interacțiunile sociale și să identificați comportamente problematice, cum ar fi izolarea sau agresivitatea. Dacă întâmpinați probleme de relație, o tulburare de anxietate sau depresie, IPT ar putea fi potrivit pentru dvs.

Alături de diferite forme de terapie, terapeuții online oferă diverse modalități de tratament, inclusiv terapie de grup, terapie individuală, terapie familială și terapie pentru cupluri. Dacă sunteți interesat de un anumit tip de tratament sau există ceva pe care doriți să îl evitați, asigurați -vă că vă anunțați psihoterapeutul în timpul primei sesiuni.

Cum găsești cel mai bun terapeut online?

Găsirea celui mai bun terapeut se poate simți confuz, dar există modalități de a facilita procesul. Unii potențiali clienți solicită recomandări prietenilor apropiați sau membrilor familiei sau solicită medicului lor de asistență primară o trimitere la un terapeut. În plus, multe companii de asigurări oferă directoare de terapeut pentru a ajuta clienții potențiali să caute în funcție de locație, tip de terapie și specializare.

În timpul căutării, rețineți că terapia funcționează cel mai bine atunci când vă simțiți confortabil cu terapeutul. Mulți oameni creează o listă scurtă de terapeuți potențiali care își împărtășesc identitatea sau preferințele. Potrivit American Psychological Association (APA), căutarea unui profesionist în domeniul sănătății mintale bazat pe o identitate comună, cum ar fi un terapeut care vă împărtășește rasa sau identitatea de gen sau care face parte din comunitatea LGBTQ, vă poate ajuta Relație terapeutică de calitate.

Alături de preferințele și cerințele dvs., este esențial să luați în considerare modul în care acreditările și specialitățile potențiale ale terapeuților se aliniază nevoilor dvs. specifice. De exemplu, dacă vă confruntați cu problemele de relație, lucrul cu o relație cu experiență sau terapeutul de familie vă poate oferi mai multă încredere cu privire la sesiunile dvs. de consiliere.

Cum puteți profita la maxim de sesiunile dvs. online?

Indiferent dacă sunteți interesat să începeți teleterapia ca un nou pacient sau că treceți de la terapia tradițională față în față, accesul sporit la serviciile de terapie online a făcut întâlnirea cu un terapeut online mai ușor și mai convenabil. Pentru a ușura tranziția, iată câteva modalități de a profita la maxim de sesiunile de teleterapie.

 • Creați un spațiu privat pentru sesiuni de terapie online. Datorită naturii emoționale a terapiei, este esențial să se angajeze cu procesul prin minimizarea distragerilor. Faceți tot ce puteți pentru a crea un spațiu privat – cum ar fi biroul terapeutului dvs. – pentru sesiunile de terapie. În plus față de o configurație confortabilă, asigurați -vă că aveți o conexiune la internet fiabilă, precum și un microfon de lucru și un webcam dacă vă întâlniți cu videoclipuri live.
 • Nu vă fie frică să vă exprimați preocupările. Indiferent dacă aveți întrebări cu privire la acoperirea asigurărilor, costurile din buzunar, confidențialitatea sau gestionarea medicamentelor, nu ezitați să întrebați despre preocupările dvs. cu consilierul dvs. online în timpul primei întâlniri. Un bun terapeut ar trebui să ofere o linie deschisă de comunicare, să răspundă nevoilor dvs. individuale, să fie un ascultător activ și să ofere răspunsuri cinstite la orice întrebări pe care le -ați putea avea.
 • comentarii despre idealica

 • Tratați sesiunile online precum sesiunile față în față. Ca o sesiune în persoană, o sesiune de consiliere online vă permite să stabiliți obiective specifice, să vă exprimați preocupările și să vă evaluați progresul. Indiferent dacă căutați un nou terapeut sau încercați terapia pentru prima dată, este important să discutați planul dvs. de tratament și să stabiliți obiective cu terapeutul dvs. online.
 • Decideți ce format este potrivit pentru dvs. Când majoritatea oamenilor se gândesc la teleterapie, ei se gândesc la sesiuni Skype sau FaceTime – dar terapia online poate fi mai mult decât atât. Multe servicii de telehealth oferă asistență medicală mintală prin aplicații mobile pentru smartphone, apeluri telefonice, sesiuni video, chat live și terapie text. În plus, unele platforme online oferă acces nelimitat la ajutor imediat în timp real, care este o opțiune utilă pentru persoanele cu boli mentale mai severe.
 • Așteptați -vă la un anumit disconfort la început. Indiferent de serviciul de terapie online pe care îl alegeți, teletoterapia se va simți diferit de terapia tradițională. Reamintiți-vă că este normal să vă întristați pierderea vizitelor personale în fața Covid-19 și ar putea fi tentant să luați în considerare disconfortul sau penibilul ca semne că terapeutul dvs. nu este o potrivire bună. Deși este posibil să fie nevoie să încercați câțiva terapeuți online înainte de a găsi cea mai bună opțiune pentru dvs., asigurați -vă că vă acordați suficient timp pentru a vă adapta la tranziție.

gânduri finale

Terapia online vă poate ajuta să preluați controlul asupra sănătății mintale și să vă redobândiți puterea, dar începerea este una dintre cele mai grele părți. Mai presus de toate, luarea timpului și a efortului pentru a găsi potrivirea potrivită este integral pentru succesul tratamentului tău de sănătate mintală.

Pentru a începe căutarea unui terapeut online, contactați un terapeut autorizat prin intermediul grupului de terapie din New York. Teletherapia poate servi ca un sistem de asistență valoros, indiferent dacă vă confruntați cu o tulburare de sănătate mintală sau cu stresuri de zi cu zi. Cu platforma noastră de terapie online confidențială conform HIPAA, suntem aici pentru a asculta, a oferi sprijin emoțional și pentru a vă ajuta să vă navigați problemele de sănătate mintală.